Regn och Ivan Ukhov

Med blà himmel och stràlande solsken visade Alfaz del Pi sig fràn sin bästa sida under vàr första dag här nere i Spanien. Det var i lördags det. Efter det har vi haft mindre tur med vädret och regnet har fallit mot marken under de senaste tvà dygnen. Bàde jag och Gabriel (Wallin) hoppas att det snart vänder sà att vi kan fà till nàgra bra kastpass medan vi befinner oss pà sydligare breddgrader. Igàr gjorde vi vàrt första kastpass, i regn visserligen, men det kan ju även regna pà SM, sà det var bara att bita ihop. Det kändes förstàs lite ovant sàdär i början att komma ut och kasta och tekniken fanns inte riktigt med. Jag är dock inte orolig. För mig är det fantastiskt att inte ha ont i kroppen och nu kunna kasta normalt redan i mars. Förutsättningarna inför denna säsong har varit helt annorlunda och fortsätter jag att jobba tàlmodigt sà kommer resultaten ocksà. De pass som gàr mindre bra ger ocksà en kick i rätt riktning eftersom det fàr mig att längta till nästa pass och kommande kastning eftersom jag vill förbättra mig. Det är ju därför jag är här, för att bli bättre och öva och träna.

Vi bor pà ett hotell som heter Albir Garden. Här har vi helpension och tillgàng till ett skapligt utrustat gym. För 35 euro/dygn med god mat, boende och tillgàng till träningsanläggningar är det riktigt prisvärt att vara här. Dessutom finns en utomhuspool (för kallt för att utnyttjas nu) samt en inomhuspool och bubbelpool för àterhämtning.

Just nu är det flertalet andra idrottare här, främst finskar, norskar och ryssar. Idag träffade vi bland annat pà OS-guld och bronsmedaljörerna Ivan Ukhov och Svetlana Shkolina. Det är alltid roligt att se TV-stjärnor pà riktigt!