Om mig

Elisabeth Madelene LithellEHoglund_NWT_1

Född: 19 februari 1990
Klubb: KFUM Örebro Friidrott
Bor i: På landet i Örebro
Gren/PB: Spjut / 54,42 m
Utbildad: Kemist
Jobbar hos: Lindroos Hälsa
Motto: Don’t give up!

Jag föddes i februari 1990 i en liten stad, Kaskö, i finska österbotten. Ett och ett halvt år senare flyttade familjen till Edmonton, Kanada, där vi bodde i två år innan stegen återigen styrdes mot Skandinavien. I Karlstad har jag bott och växt upp sedan drygt tre års ålder innan livsresan gick vidare mot ytterligare en vacker stad: Örebro.

Min familj har alltid varit en sportintresserad sådan och redan som liten var idrott en stor del av min vardag. Sporter såsom längdskidor, orientering, badminton, fotboll, handboll och karate har prövats på och friidrott fanns likaså tidigt med på veckoprogrammet. Som tonåring var det främst handboll och friidrott som gällde för mig.

Min mångsidiga bakgrund bidrog till att jag sökte in till riks- och friidrottsgymnasiet som mångkampare och jag fortsatte aktivt att tävla i flera grenar. Efter studenten, under sommaren 2008, tog jag beslutet att lämna mångkampen och satsa helhjärtat på spjut, något som i dag känns helt rätt. Det faktum att jag är född i Finland får mig många gånger att tänka på att det är dags för mig som svensk spjuttjej att visa äkta finska sisu-kastargener!

Jag är tacksam över att ha ett fantastiskt team i min närhet!

Huvudcoach: Nils Holmdahl
Sjukgymnast: Kari Kiviniemi
Massageterapeut: Mikael Öman